یکی روی پیتزا رشته درست می کند، دیگری خامه ای است یکی از جنوب و دیگری از شمال.
منشا: پنیر معمولی جنوب که در مقیاس صنعتی یا نیمه صنعتی تولید می شود، در حالی که تولید صنعتی در شمال مهم است.
ناگفته نماند پنیر موزارلا مکعبی طعم بسیار لذیذی دارد زیرا در ساخت آن از لبنیات درجه یک استفاده می شود
خصوصیات: انواع پنیر کشک کشیده و نرم، بوفالو، فیور دی لاته (شیر گاو)، مخلوط، دودی.
تولید: از شیر گاومیش یا از مخلوط گاومیش و گاو یا حتی فقط گاو (و در این مورد موزارلا لاغرتر است) به دست می آید کشک را که از آب پنیر محروم می کنند و برای چند ساعت می گذارند تا بالغ شود، در آب با دمای 80 تا 90 درجه سانتی گراد غوطه ور می شود و سپس دستکاری می شود تا نوعی طناب رشته ای به دست آید که انواع مختلف موزارلا از آن درست می شود.
فواید: جدا از این که خوب است، به استثنای براتا و گاومیش جزو کم چرب ترین پنیرها است، این واکسن در هر 100 گرم 250-290 کالری دارد.
نکته: برای لذت بردن از آن، یک ساعت قبل آن را از یخچال خارج کنید در زمستان، حتی دو.
در آشپزخانه: بسیار همه کاره است، آن را به سادگی با یک C روغن خام و پاشیدن فلفل، روی پیتزا، “آلا کاپرز” با گوجه فرنگی و ریحان، “در کالسکه” بین دو برش نان و سرخ شده می خورند.
کنجکاوی: این اصطلاح از بریدن خمیر ناشی می شود در عرف عامیانه و محلی به افراد ضعیف و ناتوان «موزارلا» می گویند.
استراچینو
منشا: پنیر معمولی دشت های شمال ایتالیا است منشا باستانی دارد که به قرن سیزدهم برمی گردد، همانطور که اسناد آن زمان نشان می دهد.
خصوصیات: پنیری سفید مرواریدی خامه ای با غلظت بسیار لطیف است.
تولید: با شیر کامل گاو تازه دوشیده شده یا پاستوریزه تهیه می شود مایه پنیر را اضافه کرده و بین 20 تا 40 دقیقه می گذاریم تا استراحت کند سپس کشک را در دو لحظه متمایز می شکنند تا پنیر نرمی به دست آید، به مدت 36 ساعت خورش داده می شود و نمک می ریزند و به مدت 20 روز می گذارند تا بالغ شود.
فواید: مقدار زیادی کلسیم و فسفر دارد، در هر 100 گرم 300 کالری و در هر 100 گرم 12 گرم پروتئین دارد فلور باکتریایی روده را متعادل می کند.