پیاز محلی مازندران از نظر اندازه، شکل، رنگ و طعم متفاوت هستند. رایج ترین انواع پیاز قرمز، زرد و سفید است.
طعم این سبزیجات می تواند از شیرین و آبدار تا تند، تند و تند متغیر باشد که اغلب به فصلی که مردم در آن رشد می کنند و مصرف می کنند بستگی دارد.
کشاورزان برای قرن ها سبزیجات آلیوم را کشت می کردند.
طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، چین بزرگترین تولید کننده پیاز در سراسر جهان است.
رایج است که خرد کردن پیاز باعث آبریزش چشم می شود.
با این حال، پیاز سفید ممکن است فواید سلامتی بالقوه ای نیز داشته باشد. اینها ممکن است شامل کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان، بهبود خلق و خو و حفظ سلامت پوست و مو باشد.
در این مقاله به فواید احتمالی پیاز، محتوای غذایی آن و نحوه گنجاندن بیشتر آن در رژیم غذایی می پردازیم.
یک مطالعه در سال 2019 در مجله آسیا و اقیانوسیه انکولوژی بالینی، 833 فرد مبتلا به سرطان کولورکتال را با 833 نفر که به این بیماری مبتلا نبودند، مقایسه کرد.
محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در افرادی که به طور منظم سبزیجات آلیوم مانند پیاز مصرف می کردند، 79 درصد کمتر بود.
کارشناسان مکانیسم دقیقی را که توسط آن برخی از ترکیبات موجود در پیاز مانع سرطان می شوند، به طور کامل درک نمی کنند.
برخی فرض می کنند که پیاز از رشد تومور و جهش سلولی جلوگیری می کند.
یک فنجان پیاز قرمز بناب خرد شده همچنین حداقل 13.11 درصد منبع مورد اعتماد مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان ویتامین C را فراهم می کند.
این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان منبع مطمئن، به مقابله با تشکیل ترکیبات رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارند کمک می کند.
یک بررسی در سال 2015 نشان داد که یک رابطه کلی بین افزایش مصرف سبزیجات آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان های معده و دستگاه گوارش وجود دارد.
نویسندگان خاطرنشان می کنند که ترکیباتی به نام ارگانوسولفورها در پیاز وجود دارد که برخی از آنها جنبه های رشد تومور را سرکوب می کنند.
با این حال، آنها نتیجه گرفتند که همه ارگانوسولفورها دارای خواص آنتی اکسیدانی نیستند.
تحقیقات بیشتر برای تایید اینکه کدام ترکیبات موجود در پیاز اثرات محافظتی در برابر سرطان دارند، ضروری است.
این بررسی همچنین شکافهای موجود در تحقیقات تا به امروز را برجسته کرد.
نویسندگان پیشنهاد کردند که پیاز داغ عسلی و سایر سبزیجات آلیوم به تنهایی از ابتلا به سرطان جلوگیری نمی کنند، اما در کنار سایر عوامل سبک زندگی برای کاهش خطر کار می کنند.
آنها همچنین توصیه کردند که در حالی که تحقیقات برخی از ارتباط بین مصرف سبزیجات آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان را نشان داده است، مقداری که فرد برای دریافت حداکثر سود باید مصرف کند هنوز مشخص نیست.
- منابع
- تبلیغات